top of page

Sitruunakakku juurella


Tämä ihanan kirpakka, mutta silti tarpeeksi makea, sitruunakakku kohotetaan ainoastaan juuren avulla. Kakku on mielettömän mehevää ja mehevyyttä korostaa vielä enemmän sitruunainen kuorrute, joka valutetaan kakun päälle lyhyen jäähtymisen jälkeen.


Koska kakussa ei ole muita kohotusaineita kuin juuri, juuresi pitää olla aktiivinen. Mitä aktiivisempi, sitä parempi. Toki voit lisätä kakkuun leivinjauhetta, jos haluat kakun nopeasti valmiiksi. Silloin juuri toimii enemmänkin maun tuojana.


Tässä resepti, jotta pääset kokeilemaan!


180g jauhoja

Yhden sitruunan kuori (luomu)

Ripaus suolaa

80g huoneenlämpöistä voita

115g sokeria

1tl vaniljasokeria

2 munaa

3 rkl sitruunamehua

120ml maustamatonta jogurttia

50g juurta


Kuorrute:

0,5dl sitruunamehua

1,5-2dl tomusokeria

Tilkka maitoa tai kermaa


Sekoita ensin jauhot, sitruunan kuori ja suola omassa kulhossaan.


Toisessa kulhossa: Vatkaa sokerit ja voi vaahtomaiseksi, vaaleaksi seokseksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sitten ensin noin kolmasosa jauhoseoksesta, sitten puolet jogurtista. Sekoita sitten taas jauhoista seuraava kolmannes ja seuraavaksi loput jogurtista ja juuri. Lopuksi lisää loputkin jauhot ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa turhaan liian paljon.

Voitele pitkulainen vuoka voilla tai vuoraa leivinpaperilla. Kaada vuokaan ja anna kohota huoneenlämmössä useampi tunti. Kun kakun pinta on pullistunut, on aika paistaa.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista kakkua kunnes pinta on kullanruskea. Jos pelkäät pinnan ruskettuvan liikaa, voit laskea uunin lämpötilaa kun kakku on kohonnut. Kun kakku on kypsä (kokeile vaikka tikulla tai mittaa sisälämpötila, yli 93 on hyvä), ota kakku uunista ja anna hetken jäähtyä.


Tee kuorrute vatkaamalla hetki aineksia yhteen. Kaada kuorrute hitaasti kakun päälle ja anna jäähtyä. Psst! Jos haluat, voit ensin pistellä kakkuun muutamia reikiä, jotta kuorrute pääsee imeytymään kakun sisään.


Aiotko sinä kokeilla tätä reseptiä?

782 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Focaccia

Nettikaupasta
il_570xN.1728796331_jajl-2.jpg

WireMonkeyn viiltelyterät

Hapanjuuri.fi on WireMonkeyn viiltelyterien maahantuoja. Voit ostaa itsellesi suorateräisen UFOn tai Pocon, kaarevan ARCin sekä nahkakotelon UFOlle ja WireMonkeyn hoitosetin.

IMG_2101.JPG

KroissanttiKoulu 

verkkokurssi

KroissanttiKoulussa pääset leipomaan sisältä ilmavia ja pinnalta rapsakoita kroissantteja hapanjuurella! Mukana prosessit aloittelijalle ja edistyneille (huhtikuu 2021 alkaen)

Lue lisää!
Tilaa sähköpostiisi inspiraatiota, tietoa ja ideoita hapanjuurella leipomiseen

Liittymällä sähköpostilistalle saat 1-2 kertaa kuukaudessa sähköpostin, joka sisältää reseptejä, linkkejä mielenkiintoisiin blogeihin ja vlogeihin sekä ideoita hapanjuurileivontaasi.

bottom of page