top of page

JUURELLA LEIPOMINEN

Perusleipäohjeita eri vesisuhteilla
54411824_10156662094078248_1481967564857

Manitoba, speltti ja vehnä

(85% hydraatio)

100 % jauhoja (Manitoba 50%, vehnä puolikarkea 35%,Speltti 15%)

85% vettä

20% juurta

2% suolaa

48953B22-0DAA-4AFC-9BF9-50255ABFBCB7.jpg

Vehnä ja speltti

(80% hydraatio)

100 % jauhoja (70% vehnä puolikarkea, 30% speltti puolikarkea)

80% vettä

20% juurta

2% suolaa

On jo myöhä, mutta juuri on valmis leipomaan?

Joskus juuri on valmis leivottavaksi silloin, kun leipomiselle ei olisi aikaa. Videolla näytän sinulle, miten voit käyttää pitkää, kylmää autolyysiä tauottamaan leivän leipomista. 

Leivän leipominen pitkällä, kylmällä autolyysilla (aikataulu):

1. päivä:

Taikinan sekoitus, kylmään autolyysiin 8-20 tunniksi

2. päivä: 

- Suolan lisääminen & taittelut

- Esimuotoilu & muotoilu 

- Nostata korissa, kunnes on valmis paistettavaksi TAI nostata, kunnes lähtee nousemaan ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin.

3. Päivä (jos siirsit jääkaappiin)

- Paisto

bottom of page