top of page

Ruis-vehnä -mallasvuokaleipä

Päivitetty: 6. tammik. 2020


Tässä leivässä on ihanan rapea ja tumma kuori sekä pehmoinen, hieman makea sisus. Leivän tummuus tulee kaljamaltaista, ruisjauhoista ja tummasta siirapista.


Pehmennä ensin kaljamaltaat kuumalla vedellä

80g kaljamaltaita

135g kuumaa vettä

Anna olla 30min


Lisää 30minuutin jälkeen sekaan

335g vettä

60g juurta

250g ruisjauhoja

360g manitobaa tai muuta vehnäjauhoa

100g tummaa (leipä)siirappia


Sekoita aineet,kunnes jämäkkä massa. Anna tekeytyä 1-2h ja lisää

6g suolaa


Lisää suola ja tee yksi taittelu kunnes taikina jämäköityy.


Kaada taikina paistovuokaan, painele se jauhojen kanssa vuokaan ja anna nousta kunnes on tuplaantunut/ selkeästi kohonnut.


Paista 220 asteessa n. 45 minuuttia kunnes kokeiltaessa tikkuun ei jää enää taikinaa. Pinta saa tummua, mutta halutessasi voit peittää leivän foliolla kun väriä on mielestäsi tarpeeksi.


2 664 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Focaccia

Nettikaupasta
il_570xN.1728796331_jajl-2.jpg

WireMonkeyn viiltelyterät

Hapanjuuri.fi on WireMonkeyn viiltelyterien maahantuoja. Voit ostaa itsellesi suorateräisen UFOn tai Pocon, kaarevan ARCin sekä nahkakotelon UFOlle ja WireMonkeyn hoitosetin.

IMG_2101.JPG

KroissanttiKoulu 

verkkokurssi

KroissanttiKoulussa pääset leipomaan sisältä ilmavia ja pinnalta rapsakoita kroissantteja hapanjuurella! Mukana prosessit aloittelijalle ja edistyneille (huhtikuu 2021 alkaen)

Lue lisää!
Tilaa sähköpostiisi inspiraatiota, tietoa ja ideoita hapanjuurella leipomiseen

Liittymällä sähköpostilistalle saat 1-2 kertaa kuukaudessa sähköpostin, joka sisältää reseptejä, linkkejä mielenkiintoisiin blogeihin ja vlogeihin sekä ideoita hapanjuurileivontaasi.

bottom of page