Ruis-vehnä -mallasvuokaleipä

Päivitetty: tammi 6


Tässä leivässä on ihanan rapea ja tumma kuori sekä pehmoinen, hieman makea sisus. Leivän tummuus tulee kaljamaltaista, ruisjauhoista ja tummasta siirapista.


Pehmennä ensin kaljamaltaat kuumalla vedellä

80g kaljamaltaita

135g kuumaa vettä

Anna olla 30min


Lisää 30minuutin jälkeen sekaan

335g vettä

60g juurta

250g ruisjauhoja

360g manitobaa tai muuta vehnäjauhoa

100g tummaa (leipä)siirappia


Sekoita aineet,kunnes jämäkkä massa. Anna tekeytyä 1-2h ja lisää

6g suolaa


Lisää suola ja tee yksi taittelu kunnes taikina jämäköityy.


Kaada taikina paistovuokaan, painele se jauhojen kanssa vuokaan ja anna nousta kunnes on tuplaantunut/ selkeästi kohonnut.


Paista 220 asteessa n. 45 minuuttia kunnes kokeiltaessa tikkuun ei jää enää taikinaa. Pinta saa tummua, mutta halutessasi voit peittää leivän foliolla kun väriä on mielestäsi tarpeeksi.


574 katselukertaa
Tilaa sähköpostiisi inspiraatiota, tietoa ja ideoita hapanjuurella leipomiseen

Liittymällä sähköpostilistalle saat 1-2 kertaa kuukaudessa sähköpostin, joka sisältää reseptejä, linkkejä mielenkiintoisiin blogeihin ja vlogeihin sekä ideoita hapanjuurileivontaasi.

Hapanjuuri.fi // 2483453-6 //

Rekisteriseloste täällä.

Tilaa itsellesi UFO

UFOlla voit tehdä niin mielettömiä yksityiskohtaisia viiltelyjä kuin perinteisempiäkin. UFO suojaa käsiäsi ja säilyttää teräsi sisällään, kun et käytä sitä. Ensimmäisessä videossa näytän sinulle, miten saat terän ulos UFOstasi. Toisessa videossa näytetään kuin leipä viillellään. 

il_570xN.1728796331_jajl-2.jpg

Hapanjuuri.fi // 2483453-6 (EmmaV Oy)

Rauhankatu 1, 20100 Turku

Emma.laaksonen@emmav.fi