top of page

Naan-leivät grillissä

Päivitetty: 6. tammik. 2020


Naan-leipä on iso osa intialaista ruokaa. Herkullinen leipä sopii mielettömän hyvin mausteisen kastikkeen kanssa.


Tänä viikonloppuna kokeilin tehdä naan-leipää hapanjuurella ja se onnistuikin mielettömän hyvin. Paistoin leivät avotulella grillissä, mutta onnistut varmasti myös liedellä kuumalla kuivalla pannullakin. Jos sinulla on valurautapannu, valitsisin sen teflonpannulla sijaan.


8 isoa tai 12 pientä leipää

220g juurta, aktiivista

150g turkkilaista jogurttia

15g pehmeää voita

200-300g vehnäjauhoja

7g suolaa

+ voisulaa valmiiden leipien sivelyyn


Sekoita juuri, jogurtti ja pehmeä voi keskenään. Ryhdy lisäämään jauhoja pikkuhiljaa seokseen. Lisää myös suola jauhojen seassa. Sekoita taikinaan vehnäjauhoja ensin 200g ja katso tarvitsetko lisää. Taikina saa olla pehmeä, mutta ei tahmainen.


Anna taikinan olla huoneenlämmössä pari tuntia ja tee muutama taittelu sille tänä aikana 30 min välein. Voit laittaa taikinan jääkaappiin yöksi tai jatkaa suoraan seuraavaan vaiheeseen.


Kohotuksen ja/tai jääkaapin jälkeen paloittele taikina sopiviin palasiin ja anna nousta vielä pari tuntia peitettynä.


Laita tuli grilliin ja kuumenna muurikkapannu tai joku muu tasainen grillipannu. Grillissä saa olla melko hyvä tuli, jotta pannu pysyy kuumana. Mitä nopeammin leipä paistuu, sitä parempi. Varo kuitenkin ettet polta leipää ennen kuin leipä on kypsä.


Muotoile leivät käsin painelemalla ja kevyesti venyttämällä tai kaulitsemalla jauhojen avulla. Yritä saada taikinasta mahdollisimman ohutta keskeltä. Reunoilla taikina voi olla hieman paksumpaa.


Paista leipiä muutama minuutti pohjasta, kunnes pohja on ruskistunut ja taikina kypsynyt. Jos haluat, voit kääntää leivän hetkeksi ympäri, jotta pintakin ruskistuu.


Kun leipä on kypsynyt ja ruskistunut, ota se pois pannulta ja sivele päälipuoli voisulalla.

2 874 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Focaccia

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Nettikaupasta
il_570xN.1728796331_jajl-2.jpg

WireMonkeyn viiltelyterät

Hapanjuuri.fi on WireMonkeyn viiltelyterien maahantuoja. Voit ostaa itsellesi suorateräisen UFOn tai Pocon, kaarevan ARCin sekä nahkakotelon UFOlle ja WireMonkeyn hoitosetin.

IMG_2101.JPG

KroissanttiKoulu 

verkkokurssi

KroissanttiKoulussa pääset leipomaan sisältä ilmavia ja pinnalta rapsakoita kroissantteja hapanjuurella! Mukana prosessit aloittelijalle ja edistyneille (huhtikuu 2021 alkaen)

Lue lisää!
Tilaa sähköpostiisi inspiraatiota, tietoa ja ideoita hapanjuurella leipomiseen

Liittymällä sähköpostilistalle saat 1-2 kertaa kuukaudessa sähköpostin, joka sisältää reseptejä, linkkejä mielenkiintoisiin blogeihin ja vlogeihin sekä ideoita hapanjuurileivontaasi.

bottom of page