Naan-leipä on iso osa intialaista ruokaa. Herkullinen leipä sopii mielettömän hyvin mausteisen kastikkeen kanssa.
Tänä viikonloppuna kokeilin tehdä naan-leipää hapanjuurella ja se onnistuikin mielettömän hyvin. Paistoin leivät avotulella grillissä, mutta onnistut varmasti myös liedellä kuumalla kuivalla pannullakin. Jos sinulla on valurautapannu, valitsisin sen teflonpannulla sijaan.
8 isoa tai 12 pientä leipää
220g juurta, aktiivista
150g turkkilaista jogurttia
15g pehmeää voita
200-300g vehnäjauhoja
7g suolaa
+ voisulaa valmiiden leipien sivelyyn
Sekoita juuri, jogurtti ja pehmeä voi keskenään. Ryhdy lisäämään jauhoja pikkuhiljaa seokseen. Lisää myös suola jauhojen seassa. Sekoita taikinaan vehnäjauhoja ensin 200g ja katso tarvitsetko lisää. Taikina saa olla pehmeä, mutta ei tahmainen.
Anna taikinan olla huoneenlämmössä pari tuntia ja tee muutama taittelu sille tänä aikana 30 min välein. Voit laittaa taikinan jääkaappiin yöksi tai jatkaa suoraan seuraavaan vaiheeseen.
Kohotuksen ja/tai jääkaapin jälkeen paloittele taikina sopiviin palasiin ja anna nousta vielä pari tuntia peitettynä.
Laita tuli grilliin ja kuumenna muurikkapannu tai joku muu tasainen grillipannu. Grillissä saa olla melko hyvä tuli, jotta pannu pysyy kuumana. Mitä nopeammin leipä paistuu, sitä parempi. Varo kuitenkin ettet polta leipää ennen kuin leipä on kypsä.
Muotoile leivät käsin painelemalla ja kevyesti venyttämällä tai kaulitsemalla jauhojen avulla. Yritä saada taikinasta mahdollisimman ohutta keskeltä. Reunoilla taikina voi olla hieman paksumpaa.
Paista leipiä muutama minuutti pohjasta, kunnes pohja on ruskistunut ja taikina kypsynyt. Jos haluat, voit kääntää leivän hetkeksi ympäri, jotta pintakin ruskistuu.
Kun leipä on kypsynyt ja ruskistunut, ota se pois pannulta ja sivele päälipuoli voisulalla.
Comentarios