top of page

Luumupiirakka jämäjuurella

Päivitetty: 6. tammik. 2020


Löysin kaupasta mielettömiä suomalaisia pikkuluumuja ja päätin, että niistä on tehtävä piirakka! Kotona oli myös ulkomaalaisia "normaaliluumuja", jotka olivat jo todella pehmeitä ja menossa huonoksi.


Joten mitäpä muuta kuin piirakkaa tekemään.


Luumupiirakkaan tarvitset:

150g oivariinia/margariinia

1dl ruokokidesokeria

25g jämäjuurta (omani oli itseasiassa ihan emojuurta, joka oli ollut jääkaapissa noin viikon)

1 kananmuna

80g ruisjauhoja

80g vehnäjauhoja

1/2tl kardemummaa

Ripaus suolaa

Luumuja: 2 isoa ja 4-5 pientä


Sekoita ensin voi ja sokeri sekaisin. Lisää juuri ja kananmuna, sekoita sekaisin. Lisää jauhot, suola ja kardemumma ja sekoita. Anna taikinan tekeytyä pari tuntia. Painele taikina vuokaan kosteiden käsien avulla ja laita vuoka jääkaappiin. Kun taikina on jähmettynyt, ota luumut ja leikkaa ne puoliksi. Pienemmät laitoin sellaisenaan piirakkaan, isommat puolikkaat leikkasin vielä lohkoiksi, jotka laitoin piirakan päälle. Laita uuni lämpeämään 180asteeseen.


Sekoita keskenään 1/2tl kardemummaa 1/2tl kanelia ja 1tl vaniljasokeria. Ripottele seos piirakan päälle. Paista 180 asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes kuori on kullanruskea. Anna jäähtyä. Tarjoile piirakka kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.


Voit tehdä myös Earl Grey -kermavaahtoa:

Laita kermaa kattilaan. Lisää sekaan 1tl Earl Grey -irtoteetä 1 desilitraa kermaa kohden. Lämmitä kermaa matalalla lämmöllä n. 10minuuttia. Kaada kerma astiaan, jossa voit vatkata sen. Anna jäähtyä hetki ja laita kerma jääkaappiin. Kerman täytyy olla täysin jäähtynyt ennen kuin vatkaat sen. Kun kerma on jäähtynyt, siivilöi teelehdet pois, vatkaa kerma ja nauti piirakan kanssa. Voit halutessasi makeuttaa kerman vaniljasokerilla.



1 058 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Focaccia

Nettikaupasta
il_570xN.1728796331_jajl-2.jpg

WireMonkeyn viiltelyterät

Hapanjuuri.fi on WireMonkeyn viiltelyterien maahantuoja. Voit ostaa itsellesi suorateräisen UFOn tai Pocon, kaarevan ARCin sekä nahkakotelon UFOlle ja WireMonkeyn hoitosetin.

IMG_2101.JPG

KroissanttiKoulu 

verkkokurssi

KroissanttiKoulussa pääset leipomaan sisältä ilmavia ja pinnalta rapsakoita kroissantteja hapanjuurella! Mukana prosessit aloittelijalle ja edistyneille (huhtikuu 2021 alkaen)

Lue lisää!
Tilaa sähköpostiisi inspiraatiota, tietoa ja ideoita hapanjuurella leipomiseen

Liittymällä sähköpostilistalle saat 1-2 kertaa kuukaudessa sähköpostin, joka sisältää reseptejä, linkkejä mielenkiintoisiin blogeihin ja vlogeihin sekä ideoita hapanjuurileivontaasi.

bottom of page