Juustolautasen kaverit

Päivitetty: 6. tammi 2020Juustolautanen sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. Usein juustojen kanssa tarjoillaan keksejä, joiden kanssa juustot nautitaan. Halusin kuitenkin kokeilla leipiä, jotka sopisivat juustojen kanssa. Vaihtoehtoja oli useampia, mutta tällä kertaa päädyin leipomaan pähkinä- ja taatelileipää. Ensimmäisenä ajatuksenani oli viikunaleipä, mutta kaapissa oli taateleita, enkä jaksanut lähteä kauppaan :D


Taikinasta tulee kaksi sopivan kokoista leipää, jotka voit maustaa haluamallasi tavalla tai tehdä kaksi eri makuista.


Leivät

120g juurta

460g vettä (76%)

600g jauhoja

12g suolaa

+ Kourallinen paahdettuja, hieman pienemmäksi leikattuja pähkinöitä (esim. pekaani, cashew, saksanpähkinä, hasselpähkinöitä)

ja/tai

+ Hetken aikaa liotettuja, ja pieniksi palasiksi saksilla leikattuja taateleita/viikunoita 5kpl


Sekoita taikina ilman suolaa ja anna vetäytyä n. tunnin ajan. Lisää suola ja taittele ensimmäisen kerran. Ensikohota n. 4 h, jonka aikana taittele muutaman kerran. Kaada taikina alustalle ja jaa se kahtia. Lisää täytteet ja "sekoita" ne taikinaan nostelemalla reunoilta taikinaa ja painamalla se keskelle. Käännä vielä taikina ympäri ja pyörittele taikina pallomaiseksi normaalilla tavalla. Anna levätä. Tee lopullinen muotoilu kun taikina on levännyt ja siirrä se jääkaappiin kohoamaan. Paista seuraavana päivänä tai kun taikina on kohonnut tarpeeksi.


Tarjoile haluamiesi juustojen kanssa. Pähkinäleivän kanssa sopii myös hyvin hunaja.


Pähkinäleipä
Pähkinäleipä


280 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki