top of page

Juurta juustokakkuun

Päivitetty: 8. helmik. 2021


En osaa varsinaisesti sanoa, mistä syntyi idea laittaa juurta juustokakkuun. Jotenkin se liittyi roux'n (eli suurusteen) käyttöön leivissä 😁 Mutta aika lailla siltä istumalta piti lähteä kauppaan hakemaan aineksia juustokakkuun.


Juuri toimii kakussa suurustajana vehnäjauhojen, perunajauhojen tai Maizenan tilalla. Juuri suurustaa täytettä ja saa sen hyytymään munien kanssa.


Tämä juustokakku on pilvisen pehmeä ja hyytynyt keskeltä vain sen verran, että se pysyy koossa leikatessa. Se houkuttaa palaamaan kerta toisensa jälkeen jääkaapille uutta palaa hakemaan. Juustokakkuhan on parhaimmillaan seuraavana päivänä paistosta. Vaikka kovasti mieli tekisi, kakun kannattaa antaa rauhassa vetäytyä jääkaapissa odottamassa herkuttelua.


Vaikea tämä herkku ei ole, vaikeinta on tuo odottelu seuraavaan päivään..


Nämä tarvitset juustokakkusi tekemiseen:

Juustokakku

(8 palaa, 20-24 senttinen vuoka)


Pohja:

200g Bastogne- tai Digestive -keksejä

100g sulatettua voita

(ripaus suolaa)


Täyte:

600g Philadelphia -tuorejuustoa

1 1/2 dl sokeria

200g Creme Fraichea

3 kananmunaa

1 sitruunan kuori

1 rkl sitruunan tai limen mehua

2 rkl juurta

Ripaus suolaa


Aloita pohjasta. Murskaa keksit haluamaasi karkeuteen. Sekoita keksimuruun voisula ja, jos käytät suolatonta voita, lisää ripaus suolaa. Painele seos irtoreunavuoan pohjalle ja reunoille mahdollisimman ohueksi kerrokseksi lusikan ja kupin pohjan avulla. Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Psst. Jos jätät keksimurun karkeammaksi, anna voin hetken aikaa imeytyä muruihin ennen kuin laitat pohjan jääkaappiin.


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.


Tee juustokakun täyte. Notkista ensin tuorejuusto ja lisää sokeri. Sekoita sekaisin. Lisää creme fraiche ja sekoita. Lisää munat yksitellen ja sekoita seos tasaiseksi. Laita joukkoon sitruunan kuori ja mehu sekä suola. Sekoita. Lisää lopuksi juuri ja sekoita tarkasti tasaiseksi.


Ota pohja jääkaapista ja kaada täyte. Tasoittele hieman ja peitä foliolla. Paista kakkua 175 asteessa 50 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni ja jätä kakku vielä 30 minuutiksi uuniin. Jos haluat pinnasta hieman ruskeamman, ota folion pois tässä vaiheessa ja seuraile pinnan ruskistumista. Kun 30 minuuttia on kulunut, ota kakku pois uunista ja anna sen jäähtyä. Laita kakku jäähtymisen jälkeen jääkaappiin ja anna sen vetäytyä vähintään 8 tuntia.


Nauti marjojen tai marjamelban kanssa.


Nauti!


594 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Focaccia

Комментарии

Оценка: 0 из 5 звезд.
Еще нет оценок

Добавить рейтинг
Nettikaupasta
il_570xN.1728796331_jajl-2.jpg

WireMonkeyn viiltelyterät

Hapanjuuri.fi on WireMonkeyn viiltelyterien maahantuoja. Voit ostaa itsellesi suorateräisen UFOn tai Pocon, kaarevan ARCin sekä nahkakotelon UFOlle ja WireMonkeyn hoitosetin.

IMG_2101.JPG

KroissanttiKoulu 

verkkokurssi

KroissanttiKoulussa pääset leipomaan sisältä ilmavia ja pinnalta rapsakoita kroissantteja hapanjuurella! Mukana prosessit aloittelijalle ja edistyneille (huhtikuu 2021 alkaen)

Lue lisää!
Tilaa sähköpostiisi inspiraatiota, tietoa ja ideoita hapanjuurella leipomiseen

Liittymällä sähköpostilistalle saat 1-2 kertaa kuukaudessa sähköpostin, joka sisältää reseptejä, linkkejä mielenkiintoisiin blogeihin ja vlogeihin sekä ideoita hapanjuurileivontaasi.

bottom of page