top of page

Amerikkalaiset pannukakut hapanjuurella

Päivitetty: 19.4.

Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut

Nämä amerikkalaiset pannukakut hapanjuurella ovat täydellinen aloitus viikonloppuaamulle. Hapanjuuri tuo taikinaan ihanaa syvyyttä ja rakennetta, ja näistä tulee takuulla perheen suosikki!


Amerikkalaiset pannukakut ovat olleet sunnuntaiaamun aamupalana perheessämme jo yli 5 vuotta, ja tietysti ne tehdään hapanjuurella. Pannukakkuja, vaahterasiirappia ja marjoja. Ei oikein voi olla parempaa.


Muita sopivia herkkuja aamupalalle tai brunssille? Testaa näitä:


Olemme jo vuosia käyttäneet jauhojen ja maidon mittaamiseen muumimukia, sillä alkuperäisessä ohjeessa mittana oli cup (kuppi). Ei silloin jaksettu erikseen selvittää kuinka paljon desilitroissa kuppi on, joten mentiin muumimukilla. Sillä ollaan jatkettu koko tämä aika. Tästä ohjeesta löydät kuitenkin mitat ihan grammoina.


Ohjeesta alta löytyy myös vinkki siihen, miten saat pannareista sokerittomia. Sokerin voi korvata kokonaan koivusokerilla. Olemme näin tehneet yleensä aina kun koivusokeria on kaapissa. Koivusokeri on hieman makeampaa, joten sitä voi laittaa esimerkiksi vain 1 rkl.

Nykyään teemme pannarit myös maidottomina ja käytämme nesteenä kauramaitoa.


Amerikkalaiset pannukakut hapanjuurella

(n. 6-8kpl riippuen koosta)

Pannareihin voit käyttää jämäjuurta jääkaapista, aktiivista juurta tai ruokinnasta ylijäänyttä juurta.


Sekoita nämä keskenään yhdessä kulhossa:

125g jauhoja (tai muumimukillinen)

1-2rkl sokeria tai koivusokeria (jos haluat sokerittomana)

1/2tl suolaa

(1 tl leivinjauhetta, jos pannareilla on kiire)


Toisessa kulhossa sekoita nämä keskenään:

65g juurta

225g maitoa/kasvismaitoa (tai muumimukillinen)

1 kananmuna

2rkl voisulaa, jos käyttämäsi maito on kevytmaitoa. Jos käytät rasvaisempaa, voit jättää voin pois.


Kaada jauhoseos maitoseoksen sekaan ja sekoita suurinpiirtein tasaiseksi. Anna taikinan olla huoneenlämmössä tai jääkaapissa kunnes se hieman kuplii. Jämäjuurta käyttäessä taikinan voi antaa olla jääkaapissa yön ajan ja paistaa pannukakut aamulla.


Paista pannukakut kuivalla pannulla, jossa on tarttumaton pinta. Nosta taikinaa pannulle n. 3-4 ruokalusikallista. Voit myös paistaa pannarit ohukaispannulla. Laita paistetut pannukakut lautaselle ja laita folio tai mikrokupu päälle, jotta valmiit pannarit ei jäähdy.


Voit myös paistaa pannukakut voissa, jolloin lopputulos on hieman erilainen, mutta silti yhtä herkullinen.

Tarjoa pannarit vaahterasiirapin ja marjojen kanssa.


 
 
 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page