top of page

4 viljan herkkusämpylät


Puurosta saa tehtyä mielettömän herkullista leipää. Jos siis sinulla jää puuroa yli, laita se leipätaikinasi joukkoon. Joskus leipää varten on ihan hyvä keittää ihan varta vasten puuroa, sen verran herkullista leipää saat puuron avulla.


Tässä resepti 4 viljan puurosta tehtyihin sämpylöihin. Sämpylöissä on mielettömän pehmeä sisus ja halutessasi rapsakka kuori (kosteutusta lisäämällä uuniin). Kuori jää sopiva jämäkäksi ilman kosteutustakin, mikä tekee sämpylästä sopivan myös hamppareihin, kokeile ihmeessä!


Tässä resepti sinulle.


150g 4 viljan puuroa

Voita 50g

(Kaura)maitoa 310g

Juurta 120g

Vehnäjauhoja 500g

Suolaa 8g


Keitä puuro. (Keitän puuroa yleensä varmuudeksi hieman enemmän kuin olisi tarve.) Lisää lämpimään puuroon voi ja sekoita se sekaan. Lisää maito, juuri ja vehnäjauhot. Sekoita aineet sekaisin. (Huom! Tarkista, että puuro on jäähtynyt ennen juuren lisäämistä. Jos käytät kylmää maitoa, sen pitäisi olla ok.) Anna tekeytyä tunnin verran.


Lisää tunnin jälkeen taikinaan suolaa ja puristele se joukkoon. Anna taikinan kohota 3-4 tuntia kunnes taikina on selkeästi kohonnut. Taittele taikinaa kohotuksen aikana 3 kertaa kohotuksen alkuvaiheessa noin 30 min välein.


Kun taikina on selkeästi kohonnut, kumoa se pöydälle ja paloittele 8–12 osaan. Pyörittele taikinapalat sämpylöiksi. Laita sämpylät kohoamaan ja anna kohota kunnes taikina on vaahtomaisen pehmeää.


Voitele leivät vedellä.


Paista ensin 250 asteessa 10 minuuttia (kosteutuksen kanssa jos haluat rapsakan pinnan) ja 220 asteessa 10 minuuttia kunnes pinta on tasaisesti ruskistunut. Anna jäähtyä.1 738 katselukertaa1 kommentti

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Focaccia

1 commentaire

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
Invité
29 sept. 2023

Hei, teetkö puuron suolaan? näyttävät herkullisilta!

J'aime
Nettikaupasta
il_570xN.1728796331_jajl-2.jpg

WireMonkeyn viiltelyterät

Hapanjuuri.fi on WireMonkeyn viiltelyterien maahantuoja. Voit ostaa itsellesi suorateräisen UFOn tai Pocon, kaarevan ARCin sekä nahkakotelon UFOlle ja WireMonkeyn hoitosetin.

IMG_2101.JPG

KroissanttiKoulu 

verkkokurssi

KroissanttiKoulussa pääset leipomaan sisältä ilmavia ja pinnalta rapsakoita kroissantteja hapanjuurella! Mukana prosessit aloittelijalle ja edistyneille (huhtikuu 2021 alkaen)

Lue lisää!
Tilaa sähköpostiisi inspiraatiota, tietoa ja ideoita hapanjuurella leipomiseen

Liittymällä sähköpostilistalle saat 1-2 kertaa kuukaudessa sähköpostin, joka sisältää reseptejä, linkkejä mielenkiintoisiin blogeihin ja vlogeihin sekä ideoita hapanjuurileivontaasi.

bottom of page