Juustotarjottimen syrjäyttäjä


Tämä leipä voisi hoitaa juustotarjoilun yksistään. Tässä on nimittäin kaikkea: hedelmiä, pähkinöitä ja vahvaa juustoa.


Leivän pohjana on vehnä yhdistettynä täysjyvävehnään. Käydään heti asiaan!


1 leipä

240 g vettä

60g juurta

240g puolikarkeaa vehnää

60g täysjyvävehnä

6g suolaa


80g kuumassa vedessä liotettuja, kuivattuja hedelmiä (itse käytin 4 aprikoosia ja 2 viikunaa)

kourallinen cashew-pähkinöitä

2-3rkl aurajuustomurua


Sekoita vesi, juuri, ja jauhot sekaisin, kunnes jauhot ovat kunnolla sekoittuneet. Kaada kuivattujen hedelmien päälle kuumaa vettä. Anna taikinan ja hedelmien levätä 1h ajan.


Tunnin jälkeen lisää taikinaan suola ja leikkaa hedelmät paloiksi. Puristele suola ja hedelmät taikinaan kunnes ne ovat kunnolla sekoittuneet. Anna taikinan levätä n. 30 minuuttia. Taittele tai nostele taikinaa 30 minuutin välein taikinaa yhteensä 3 kertaa. Anna taikinan kohota suolan lisäämisestä yhteensä 4 tuntia. Paahda kohotuksen loppuvaiheessa cashew-pähkinöitä pannulla, kunnes ne saavat väriä pintaansa. Anna jäähtyä kohotuksen loppuun asti ja leikkaa sitten haluamaasi karkeuteen.


Levitä taikina neliön malliseksi levyksi ja levitä sen päälle paahdetut cashewpähkinän palaset sekä aurajuustomuru. Taittele taikina pakettiin ja käännä sauma vasten pöytää. Pyöräyttele taikinaa pari kertaa pallon muotoon. Anna levätä 20-30 minuuttia.


Muotoile leipä toisen kerran haluamaasi muotoon. Anna leivän kohota peitettynä huoneenlämmössä, kunnes huomaat, että se on kohonnut hieman. Siirrä leipä suojattuna jääkaappiin ja anna sen olla yön yli tai pidempään jääkaapissa. Kun leipä tuntuu painettaessa pehmeältä ja vaahtomaiselta ja sormenjälkesi nousee hitaasti ylös, voit paistaa leivän. Viillä leipä ja paista 230-250 asteessa ensin 20min ja sen jälkeen 225 20 min. Anna jäähtyä ja nauti!

288 katselukertaa
Tilaa sähköpostiisi inspiraatiota, tietoa ja ideoita hapanjuurella leipomiseen

Liittymällä sähköpostilistalle saat 1-2 kertaa kuukaudessa sähköpostin, joka sisältää reseptejä, linkkejä mielenkiintoisiin blogeihin ja vlogeihin sekä ideoita hapanjuurileivontaasi.

Hapanjuuri.fi // 2483453-6 //

Rekisteriseloste täällä.

Tilaa itsellesi UFO

UFOlla voit tehdä niin mielettömiä yksityiskohtaisia viiltelyjä kuin perinteisempiäkin. UFO suojaa käsiäsi ja säilyttää teräsi sisällään, kun et käytä sitä. Ensimmäisessä videossa näytän sinulle, miten saat terän ulos UFOstasi. Toisessa videossa näytetään kuin leipä viillellään. 

il_570xN.1728796331_jajl-2.jpg