top of page

Donitsit ovat herkkua oli mikä päivä tahansa.

Kun siihen yhdistää vapun ja siman, taitaa yhdistelmä olla lyömätön!

Nyt leipomaan donitseja!

Muista tägätä meidät Instagramissa donitsikuvaasi @hapanjuuri.fi

donitsit blogi_nettisivut.png

Aikajana

TAIKINAN TEKEMINEN.png

Taikinan tekeminen

Donitsit juurella.png

Donitsien muotoilu

Donitsit juurella-3.png

Paistaminen

Donitsit juurella-4.png
sima
IMG_2085.JPG

JUURISIMA

2g kuivattua juurta TAI

1/2tl tuoretta aktiivista

2,5l kädenlämpöistä vettä

250g fariinisokeria/sokeria

1 sitruuna siivuina

1 appelsiini siivuina

Sekoita aineet ja anna olla huoneenlämmmössä kunnes alkaa kuplimaan (1-3 päivää). Pullota, lisää rusinoita ja odota, kunnes simassa on selkeästi kuplia (maistettaessa) ja rusinat ovat nousseet pintaan. 

Psst. jos teet siman kuivatulla juurella, voit ensin lisätä juuren ja veden. Odottele, välillä sekoitellen, kunnes juuri on liennut veteen.

IMG_6134.JPG
Tilaa sähköpostiisi inspiraatiota, tietoa ja ideoita hapanjuurella leipomiseen

Liittymällä sähköpostilistalle saat 1-2 kertaa kuukaudessa sähköpostin, joka sisältää reseptejä, linkkejä mielenkiintoisiin blogeihin ja vlogeihin sekä ideoita hapanjuurileivontaasi.

Nettikaupassa nyt
bottom of page