Donitsit ovat herkkua oli mikä päivä tahansa.
Kun siihen yhdistää vapun ja siman, taitaa yhdistelmä olla lyömätön!
Nyt leipomaan donitseja!
​
Muista tägätä meidät Instagramissa donitsikuvaasi @hapanjuuri.fi
Aikajana
Taikinan tekeminen
Donitsien muotoilu
Tilaa sähköpostiisi inspiraatiota leipomiseen!
Liittymällä sähköpostilistalle saat 1-2 kertaa kuukaudessa sähköpostin, joka sisältää reseptejä, linkkejä mielenkiintoisiin blogeihin ja vlogeihin sekä ideoita hapanjuurileivontaasi.
Heti liittymisesi jälkeen
saat 4 spelttireseptiä sähköpostiisi!
​
Psst. Pidän tietosi turvassa enkä jaa niitä kenellekään. Voit tutustua sivujeni rekisteriselosteeseen täältä.
Paistaminen
JUURISIMA
2g kuivattua juurta TAI
1/2tl tuoretta aktiivista
​
2,5l kädenlämpöistä vettä
250g fariinisokeria/sokeria
1 sitruuna siivuina
1 appelsiini siivuina
​
Sekoita aineet ja anna olla huoneenlämmmössä kunnes alkaa kuplimaan (1-3 päivää). Pullota, lisää rusinoita ja odota, kunnes simassa on selkeästi kuplia (maistettaessa) ja rusinat ovat nousseet pintaan.
Psst. jos teet siman kuivatulla juurella, voit ensin lisätä juuren ja veden. Odottele, välillä sekoitellen, kunnes juuri on liennut veteen.
Tilaa sähköpostiisi inspiraatiota leipomiseen!
Liittymällä sähköpostilistalle saat 1-2 kertaa kuukaudessa sähköpostin, joka sisältää reseptejä, linkkejä mielenkiintoisiin blogeihin ja vlogeihin sekä ideoita hapanjuurileivontaasi.
Heti liittymisesi jälkeen
saat 4 spelttireseptiä sähköpostiisi!
​
Psst. Pidän tietosi turvassa enkä jaa niitä kenellekään. Voit tutustua sivujeni rekisteriselosteeseen täältä.